Cápa

Oda menjünk, ahol kellünk Ahol nekünk öröm lennünk Hol a csókok nem csimbókok Nem hálóznak be a pókok

mivan, mivan, mivan!?

  • ranlomadnilem: Nagyon frankó képeket gyártottál öregem. Mintha csak a National Geog... (2011.07.17. 22:51) In-dia
  • ranlomadnilem: Én még eddig senkin nem láttam iylen vackot, ezért rágugliztam és té... (2011.07.17. 22:48) 9,78
  • balu66: Fekák sem járnak az egyetemre. Elnézést. Afrikaiak. Persze lehet hog... (2010.12.14. 21:11) Newtun
  • pityutanarur: az (2010.12.07. 13:00) Z Zsófi

Majdnem bozseválás

2010.05.14. 14:21 Capa

Gypsy festival

 

Hogy ezt meg fogjuk nézni, ezzel indultunk el: Dóra, Andi, Péter és én a Donau Inselre. Útközben kiderült, hogy mindenki utálja a cigányokat, de gondoltuk adunk nekik egy esélyt. Az egész út apropója az volt, hogy május 13-a államünnep, és semmi nincsen nyitva, egyetem sincs, ezért volt ez a közös kiruccanás. (Azért nem a sors fintora, hogy munkaszüneti napon van a fesztivál?)               

Természetesen nem találtuk meg a fesztivált, vagy ellopták a cuccot és nem lehetett megtartani, vagy mi voltunk bénák. No de félre ezzel a csúnya általánosításdival, a roma emberek ugyanolyan értékesek tagja a társadalmunknak, mint mindenki más, aki csak a napon barnul.

Szóval, ha már úgyse találtuk meg kormos barátainkat, elmentünk a Práterbe, ami a feltételezett helyszíntől egy negyed órás kellemes séta volt. Építészeti szempontból sem volt elhanyagolható ez a 15 perc, több érdekes lakóparkokat is láttam. (Ami ugyanaz, mint a lakótelep, csak szebben megfogalmazva, hogy eladhatóbb legyen, és ne a panel jusson eszünkbe róla.) Érdekes volt (valójában nem is volt annyira érdekes, az lett volna érdekes, ha nincs rendberakva), hogy az alapvetően csúnya házak sem voltak zavaróak, mert rendezett volt körülöttük a környezet, parkok vették körül őket. Működik a régi recept, ha van egy csúnya ház, akkor ültesd be a környéket zölddel, és mindjárt nem fog annyira fájni.

No. A Práter viszont tömve volt, zajlott az élet, nyüzsögtek az emberek. A Práterről csak annyit, hogy az a bécsi Vidámpark, csak sokkal több és nagyobb cucc van benne, és drága. Drága, de jó.

Dórával ki is próbáltuk az egyik körhintát, de ne a klasszikus konfigurációra gondoljatok, hanem egy hatalmas oszlop körül forgó konzolokra, amik folyamatosan emelkednek 40 méter magasságig. Jó volt na. Még kicsit sétálgattunk, aztán mentünk haza.

 

Itt már sejtettük, hogy nem lesz ebből fesztivál. 

 

Valamilyen megmagyarázhatatlan okból, de tetszett. És egy kis új. Mozgalmas ablakok és penthouse a tetőn, természetesen más színnel.

 Minden, ami ma modern. Elmegy, nem rossz, de nem is Pritzker.

 Lakópark/lakótelep.

Bevilágítók egy kis extenzív zöldtetővel fűszerezve. És egy torony. Amiről szintén nem tudom, hogy micsoda, de teccetős. Egyből az újrahasznosításon kezdtem gondolkodni.

Kb. 40 méter.

 Emelkedik és pereg. Nem rossz.

A középkorú, alkoholista bohóc a Simpson családból. Ipari méretű lángosokat lehet venni, afrikai államok egy éves költségvetésért.

A giccs él és élni fog!

Nagy kedvencem a stree art újabb lövése, ami talált. És amennyi a gypsi festből maradt, jó tag volt az öreg.

Szólj hozzá!

Címkék: bécs street art prater gypsi fest

A bejegyzés trackback címe:

https://capa.blog.hu/api/trackback/id/tr832002864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása