Cápa

Oda menjünk, ahol kellünk Ahol nekünk öröm lennünk Hol a csókok nem csimbókok Nem hálóznak be a pókok

mivan, mivan, mivan!?

  • ranlomadnilem: Nagyon frankó képeket gyártottál öregem. Mintha csak a National Geog... (2011.07.17. 22:51) In-dia
  • ranlomadnilem: Én még eddig senkin nem láttam iylen vackot, ezért rágugliztam és té... (2011.07.17. 22:48) 9,78
  • balu66: Fekák sem járnak az egyetemre. Elnézést. Afrikaiak. Persze lehet hog... (2010.12.14. 21:11) Newtun
  • pityutanarur: az (2010.12.07. 13:00) Z Zsófi

Győri weekend

2010.05.14. 13:29 Capa

Győr

 

Május első hétvégéjén látogattam meg Balázst Győrben. (Aki mellesleg nem volt jó házigazda.) Nem sokat voltunk ugyan ott, mert szombat este érkeztünk, és vasárnap késő délután indultunk is vissza.

Vasárnap bejártuk az egyetem környékét. Megnéztük a Black Boxot is, azaz a fekete dobozt, a győri építészkar új épületét. Szerencsénk volt, mert bejutottunk, kiderült, hogy a doboz vasárnap is üzemel. Elég pöpec hely, a tervezési tanszékek találhatóak itt, néhány előadóterem van benne, a felső szinten pedig egy műhely. A diákoknak van saját asztaluk, és van egy kisebb elzárt szoba, ahol mindenféle szerszám található a makettezéshez. Ezek a győriek kezdenek följönni, mint a talajvíz! A falakra ki volt rakva néhány terv, ugyan nem néztem meg tüzetesebben őket, de nem voltak rosszak. Szóval lehet, hogy a BME-s építészkarnak fel kell kötnie a gatyáját.

A többi épületet is kezdik felújítani az egyetemen, most épül az infó karnak az új tömbje, van vadonatúj teremgarázsuk, és egy új híd is készülőben van, ami az egyetemhez vezet majd a Duna ágon át.

A város amúgy eléggé kihalt volt vasárnap délután, meg is állapítottuk, hogy Győr a családosok városa, több volt a babakocsis ember, mint a sima sétáló. A diákok többsége hazamegy a hétvégére, de állítólag hétközben sincs valami eszeveszett nagy élet, nincs hol bulizniuk. Gyász.

És találtam diplomatémát, de erről egyebet nem tok mondani, szupertitkos! Muhaha!

 

 A Black Box messziről, de a Grey Box név jobban illene hozzá, a táblák színben passzosak.

 

Mindig tetszettek a régebbi ipari épületek rehabilitációi, ez egy kifejezetten jó példa. Bejövősek a XX. sz. eleji tégla gyárépületek is, de a szocis hagyatékban is rengeteg lehetőség rejlik. Az anyagok, amikett itt használnak is csak ráerősítenek az ipari jellegre, egyszerűek, és nem is annyira drágák. Hasonló épületeket Szlovéniában láttam. Hétköznapi anyaghasználat, igényes, és érdekes kivitelezés.

 

Üvegtégla, horganyzott acél elemek és ablakok, dryvit vakolat. A színek nagyon sokat számítanak, a legolcsóbb eszközök egyike, de ha jól eltalálják üt, mint a gumikalapács.

 

Részletek, színek.

 

A földszinten előadó termek vannak. Itt sincsen túlbonyolítva semmi, látszik a szellőzés, de egyáltalán nem zavaró, stíles, őszinte hely.

 

A legfelső szinten van a műterem és a műhely. A vonalmenti fűrészfogas bevilágítók mellett oldalsó ablakokon is kapnak fényt a termek. És a legjobb, hogy a diákok bármikor használhatják. Egy negatív észrevétel, hogy egy kicsit meleg volt a sok ablak miatt.

 

Az épület súlypontjában van egy bevilágító "kürtő", és az egyik földszinti előadóhoz egy kis elkerített belső udvar is tartozik.

 

Hogy pontosan mi, nem tudom. Valamilyen kiszolgáló épület ez is. De nagyon bejövős! Függőlegesen hornyolt vb. panel falak. Egyszerű forma. Valószínűleg nem ez volt a szándék, de nagyot gurítottak ezzel a szociban! Nem kizárt, hogy ezt is felújítják nemsokára. A baloldali képen a kolik vannak. A lépcsőházak közötti részeket újították csak fel. Olyan hangulata volt a helynek, mint a Gomorra című filmben a városnak. Mégis volt benne egy kis vadromantika, és a sok zöld is csak javított a helyen.

 

Vadonásúj teremgarázs az előtérben, a háttérben az infókar épületei készülnek, baloldalon meg az új autóshíd. Győr lassan nem csak Gyuriról és a gyufagyárról lesz híres.

 

Épül! Muhaha!

 

 

2 komment

Címkék: győr black box fekete kocka rovat

A bejegyzés trackback címe:

https://capa.blog.hu/api/trackback/id/tr72002745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ranlomadnilem 2010.05.18. 22:18:06

Tökfej, olyan írói vénával rendelkezel amiben arany vér csörgedez. Leborulok nagyságod előtt, hihetetlenül jól mulatok ezeken az irományokon, nah és a stíljük az nagyon odabasz.

Capa 2010.05.31. 22:11:28

Baba a szádat ki kellene mosni szappanal, egy finom hölgyhöz nem illik a csúnya beszéd! Azért persze kössz, hogy hizlalod a májam, bár azt hittem, hogy mástól nő majd meg.
süti beállítások módosítása