Cápa

Oda menjünk, ahol kellünk Ahol nekünk öröm lennünk Hol a csókok nem csimbókok Nem hálóznak be a pókok

mivan, mivan, mivan!?

  • ranlomadnilem: Nagyon frankó képeket gyártottál öregem. Mintha csak a National Geog... (2011.07.17. 22:51) In-dia
  • ranlomadnilem: Én még eddig senkin nem láttam iylen vackot, ezért rágugliztam és té... (2011.07.17. 22:48) 9,78
  • balu66: Fekák sem járnak az egyetemre. Elnézést. Afrikaiak. Persze lehet hog... (2010.12.14. 21:11) Newtun
  • pityutanarur: az (2010.12.07. 13:00) Z Zsófi

Köln street art

2011.02.07. 01:43 Capa

Igen, itt is van. Köln egy rohadt unalmas város különben, valahogy nem is város hangulata van. Jobban hasonlít egy faluhoz, aminek van egy szép főtere. Kölnben a belváros/óváros csak a város, de ez sem igazán. Természetesen van minden, ami egy városhoz kell, de még sem város. Van egy hatalmas katedrálisa, ott van mögötte a Ludvig múzeum, egész tetszetős tárlattal („A művészet puszta manipuláció!” – a múzeum a sznobok játszótere), van városházája, vannak régi lakóépületei, van vásártere és van állomása, de nem város, csak egy falu, ami összekapta magát egy kicsit. És ennek megfelelően az élet sem városias.

A minap beszélgettünk az erasmusos búcsúbulin pár emberrel, és az egyik szervező mondta, hogy ahol sok a napfény, ott nyitottabbak az emberek és, hogy a németek talán ezért zárkózottabbak.

Szóval Köln nem város. A street art városi műfaj.

Köln tiszta város (település), rendezett, persze ez is tele van mindenféle nációval, ami lehet jó is rossz, majd az idő dönti el, de azért nekem mindig vicces, ha egy kínai, vagy feka németül beszél.

Nemrég egy régebbi szakadt (ez hiányzott már) részen bicikliztem, és találtam pár falfirkát, és továbbhaladva néhány egész jót is, ebből jöjjön egy kis válogatás.

 

Még a legelején egy kis beet stílus, kötelező retro-kommersz, de jól mutat, meg fontos a hely is, ahol van, ez egy teljesen jelentéktelen ház oldalán van egy snellbahn megálló kijáratánál, ilyen helyre kell rakni az ilyen alkotásokat. A másikról az Állatfarm jutott eszembe.

 

Aztán itt a katolikus vonal, ami gondolom egy rajzverseny eredménye lehet, de azért nem mellőzi a politikai vonalat sem. És ha másért nem, hát földobja a környéket. Volt gyerek szekció és profi is, ahogy a rajzok minőségéből kitűnik, de az is lehet, hogy a kettő független egymástól.

 

Világbéke, elektromos autó, vagyis az olaj az ellenségünk.

 

Love answer helyett, make love, de azt mégsem írhatták. Meg písz jel, aminek a tartalmával szerintem nem voltak ezer százalékig tisztában.

 

Eleresztettek pár galambot.

 

Ne haragudj, mit mondtál?

 

És jön egy lazább vonal, amit valószínűleg befüfezve rajzoltak, aminek itt nagy divatja van. Lépten nyomon érezni a fűszagot a városban, mégha nincs is ott senki, de mintha nemrég ott lőttek volna el egy rakétát. Jön a majmok bolygója, mi butulunk el, vagy a majmok lesznek okosabbak, még nem sikrült kideríteni.

 

Alíz Csodaországban, gonosz szimbólumok, szabadkőműves motívumok és narancssárga Spongyabob.

 

Néhány nagy tag.

 

Free Gaza. Szó szerint lakókocsi.

 

És most jöjjön a klasszikus vonal, néha különösebb mondanivaló nélkül. Nagy kedvencem a stencilezés, 1 biten működik, egyszerű, gyors, mutat.

 

Krokodilus a táblán, és egy újabb szabadkőmíves kevésbé míves (muhaha), de annál érdekesebb alkotás az aluljáróban.

 

A végére maradt az igazi csemege. Ismét stencil, egyszerű, viszont stíles, mindenki azt gondol bele, amit akar. Ez a Rajna parton van, a deutzi oldalon, egy új, puccos lakópark előtt az aszfalton. Ezek a nyitva hagyott gondolatak a street art sava-borsa.

 

Ez valami hihetetlen. A legigényesebbek egyike. 

 

Az egész csak duma.

Szólj hozzá!

Címkék: street art köln

A bejegyzés trackback címe:

https://capa.blog.hu/api/trackback/id/tr782643560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása