Cápa

Oda menjünk, ahol kellünk Ahol nekünk öröm lennünk Hol a csókok nem csimbókok Nem hálóznak be a pókok

mivan, mivan, mivan!?

  • ranlomadnilem: Nagyon frankó képeket gyártottál öregem. Mintha csak a National Geog... (2011.07.17. 22:51) In-dia
  • ranlomadnilem: Én még eddig senkin nem láttam iylen vackot, ezért rágugliztam és té... (2011.07.17. 22:48) 9,78
  • balu66: Fekák sem járnak az egyetemre. Elnézést. Afrikaiak. Persze lehet hog... (2010.12.14. 21:11) Newtun
  • pityutanarur: az (2010.12.07. 13:00) Z Zsófi

Moziban aludni

2010.04.20. 02:19 Capa

 

Amikor meg akarod nézni a naplementét, mert a vulkáni portól szép, de lekésed, és utána elmennél színházba, de nincs jegy. Foglalsz jegyet egy későbbi előadásra, mert mindenképp meg szeretnéd nézni, aztán a villamoson jut eszedbe, hogy az az időpont nem jó. Sebaj, majd a mozi jobb lesz, és amikor felébredsz a film végén, akkor döbbensz rá, hogy nem is. Szóval egy relatíve elcseszett napot ezzel a filmmel lehet igazán megkoronázni. Azt akarom ezzel mondani, hogy ritka egy ergya film, ahhoz képes, hogy a mondanivaló, amit át kéne adni, mennyire szép lehetne.

 

A port. hu szerint ez a rendező második filmje, nincs kizárva, hogy később beletanul. De az is lehet, hogy csak az európai nézőnek nem jön be, mert hozzá vagyunk szokva azokhoz a filmekhez, amiket tudatosan nekünk csinálnak.

 

Viszont az a tény, hogy a magyar szinkront az utcáról behozott román segédmunkások is profibban megcsinálták volna, az már nem a film számlájára írható.

 

„900 évvel halála után a látnok, varázsló, szent és költő Milarepa még mindig Tibet egyik legtitokzatosabb személyisége, beleértve ebbe ifjúkori dühét, amikor fekete mágiával kiirtotta saját családját. A legnagyobb harcot azonban még saját magával, a benne lakozó mérhetetlen haraggal vívta meg. A film középpontjában is ez a történet áll: egy mese a bosszúról, démonokról, gyilkosságról és végül a megváltásról. A Milarepa bemutatja nekünk Tibet legnagyobb szentjének korai időszakát, az igaz történet szájról-szájra terjedt évszázadokon keresztül.”

 

A fenti idézőjeles részt a portról másoltam be. Ami lejött, hogy volt egy eléggé langyosvíz pofa, akinek elszedik a vagyonát a rokonai, az anyja erre megkéri, hogy tanulja ki a varázslás mesterségét, és álljon bosszút a rokonokon. Ez meg is történik egy vihar segítségével, de közben kiirtja a fél falut. Ez az alapsztori. Hogy aztán, hogy lesz belőle Tibet egyik legnagyobb szentje, az nem derül ki. A film azzal ér véget, hogy okossan rájön, hogy nem jó, ha kiirtja a rosszakaróit, de az út, amin végül eljut a bölcsességig azt már nem tárgyalja a film, hanem vége. A legérdekesebb részt hagyták ki. Ennyi.

 

2 komment

Címkék: film mozi milarepa

A bejegyzés trackback címe:

https://capa.blog.hu/api/trackback/id/tr871936123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lilla.90 2010.04.21. 18:47:36

Hát igen, ez a film tényleg nagyon gáz volt , bár szerintem ha az ember ébren nézi és nem a szemhéján keresztül, úgy izgalmasabb. A szinkron sem volt olyan rossz, csak kicsit bezavart a mellettem lévő székből jövő horkolás... :D
De a Nap nélküli naplemente egészen különleges volt.

Capa 2010.04.21. 20:22:40

@Lilla.90: Az alvás többet ért, mint a film, bár 550 Ft-ért fél órát aludni kicsit borsos, ha figyelembe vesszük, hogy a Müpában 120 Ft-ért 6 órát lehet. És igen, a napnélküli naplemete igazi kuriózum, kevesen láttak ilyet.
süti beállítások módosítása